De orthodontisten

Edwin Ongkosuwito

In 1996 studeerde ik als tandarts af aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Na de 4-jarige opleiding tot orthodontist in 2001 afgerond te hebben in Nijmegen heb ik in diverse orthodontistenpraktijken waargenomen. In 2006 startte ik de samenwerking met collega A.M. Hermus in Capelle aan den IJssel. Tegelijkertijd werkte ik ook part-time in het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam als lid van het craniofaciaal team en schisisteam. In 2012 ben ik gepromoveerd op `Aspecten van de Hemifaciale Microsomie’ en sinds 2015 werk ik aan het Radboud UMC als plaatsvervangend opleider in de `postgraduate’ opleiding tot orthodontist. De patiënten en ouders in Capelle aan den IJssel geven mij veel voldoening en plezier in mijn werk als orthodontist. Gelukkig word ik daarbij goed bijgestaan door mijn collega Ruurd Hermus, ons behandelteam en onze baliemedewerkers.

 

Ruurd Hermus

Ik ben in 2016 afgestudeerd als orthodontist in Amsterdam. Na mijn afstuderen ben ik hier in de praktijk gaan werken en heb ik begin 2019 het deel van mijn vader overgenomen; hij is de praktijk in 1986 gestart. Tot begin 2019 werkte ik ook in een orthodontistenpraktijk in Amstelveen. Het leek me erg leuk om zelf ook een praktijk op te zetten en dit heb ik samen met een collega gerealiseerd in Berkel en Rodenrijs. Deze praktijk heeft in april 2019 haar deuren geopend en sindsdien ben ik daar werkzaam op de maandag en donderdag. In de toekomst wil ik beide praktijken naast elkaar blijven combineren. In Capelle aan den IJssel ben ik aanwezig op de dinsdag, woensdag en vrijdag. 
Ik vind het erg leuk om in twee verschillende praktijken te werken, omdat dit voor een fijne afwisseling zorgt in mijn dagelijkse werkzaamheden als orthodontist. Het leukste aan mijn vak vind ik het contact met de patiënt.